"PÅ EN KURS FLYTTADE VI OSS FRÅN ETT TRADITIONELLT TÄNKANDE
TILL ATT DRA NYTTA AV DIGITALISERINGENS MÖJLIGHETER IN I 2020-TALET”

För att bli inspirerad valde Pekka Lettijeff, vd på Sauna360, att genomföra online-programmet ADI. Stärkt av innehållet i utbildningen, som han upplevde som mycket positivt, rekommenderade han den till sina kollegor. Syftet var bland annat att få ett gemensamt språk i ledningsgruppen och en samsyn kring hur koncernen ska agera framöver.
- När man pratar om bastu är det främst fokus på el-aggregat, men vi vill istället fokusera på själva bastuupplevelsen och målet är att få ännu fler att upptäcka hälsofördelarna med bastubad, säger Pekka.
Stora möjligheter för tillväxt
År 2008 gick det hundraåriga svenska bastuföretaget Tylö samman med finska Helo. Idag ingår även de välkända bastuvarumärkena Kastor, Finnleo och Amerec under det nya namnet Sauna360.

Den senaste tiden, berättar bolagets CCO, Niklas Brönn, har företaget arbetat intensivt med att undersöka olika möjligheter för tillväxt och utveckling.
- I det gemensamma strategiska arbetet bestämde vi oss för att fokusera på hälsofrämjande lösningar inom bastubadområdet. Utbildningen gav en inblick i hur man kan bygga strategier och nya affärsmodeller där man drar nytta av digitaliseringen för att få en bättre kundrelation, säger Niklas.
Viktigt att våga testa nya idéer
På ritningsbordet just nu finns ”Sauna by the hour” – en tjänst som innebär att kunden kan boka upp sig på en bastu i exempelvis ett hotell eller gym,

och som kan skötas helt digitalt på distans. Att våga testa nya idéer är något som deltagarna uppmuntras till i programmet.
- Upplevelse- och tjänstedelen är lätt att applicera på vårt affärssegment, säger Igor Peric, CTO på Sauna360. Jag tycker det var väldigt inspirerande att lyssna på hur man kan bryta gamla mönster och skapa den verkliga kundnyttan genom att testa olika digitala lösningar. Men också att våga misslyckas är en nyttig lärdom vi tar med oss.
Spännande att lyssna på andra
Han får medhåll från Sofia Klingberg som tillägger att hon uppskattar upplägget där föreläsningar varvas med filmer som visar olika case. I rollen som bolagets Head of Inhouse Sales & After Market, arbetar hon bland annat med att utveckla bolagets webbshop.
- Jag tycker framför allt att det var det intressant att lyssna på hur samarbete över gränserna kan ge marknadsfördelar. Att alla digitala satsningar inte behöver göras inhouse, utan att man kan bryta ut en del och samarbete med konkurrerande bolag. Det var väldigt inspirerande, säger hon.
Engagerade och motiverade deltagare
Sofia berättar att diskussionerna mellan deltagarna på kursen kunde bli mycket intensiva.
- Alla var så extremt motiverade och engagerade. Jag uppskattar också det pedagogiska formatet och de kunniga föreläsarna.
Niklas instämmer och tillägger:
- Att avsätta några timmar varje vecka till att lyfta blicken och reflektera över vart vi är på väg har varit lärorikt. Vi har nu också ett mer gemensamt språk, säger han.
Vill vara en lärande organisation
Pekka tillägger att påfyllning av kunskap är viktigt för att bolaget ska nå sina högt uppsatta affärsmål framöver.
- På en kurs flyttade vi oss från ett traditionellt tänkande till att dra nytta av digitaliseringens möjligheter in i 2020-talet. Vi vill vara en lärande organisation och kommer fortsätta att fylla på med adekvat kunskap, avslutar han.
Om programmet
Programmet bygger på detta kunskapsspecifika dilemma och ger dig en transformationsresa genom en digitaliseringslins. Programmet tar dig från varför till hur digital innovation gör det möjligt för dig att bygga nya affärsmodeller som kommer att framtidssäkra din organisation och gynna samhället.
Vill du veta mer om programmet?
För mer information, kontakta Daniel Engblom, tel: +46 707 54 21 65, daniel.engblom@exedsse.se eller fyll i formuläret ovan för att ladda ner programbroschyren.