Många deltagare i Hållbart ledarskap vittnar om en ökad beslutskapacitet och hållbarhet – både på organisations- och individnivå – efter programmet.

Så här berättar några av deltagarna om vilka effekter utbildningen har haft för dem. 

”Jag tar mer genomtänkta beslut nu”

Sophia Nygren 200x200Sophia Nygren som är affärsområdeschef på Länsförsäkringar Östgöta menar att hon fungerar bättre under stress och intensiva jobbperioder sedan hon gått utbildningen. Hon menar att beslutskapaciteten och omdömet tidigare påverkades mycket av stress och märker skillnaden nu. 

– Jag tar mer genomtänkta beslut nu när jag är i takt med mig själv. Medvetna val kräver att jag är närvarande. Det är bra att bli varse om att det går att ersätta tidigare sanningar som tidigare drivit mig åt fel håll.

Charlotte Odervall som arbetar som skadechef för Länsförsäkringar är inne på samma spår.

Charlotte Odervall 300x300

– Jag har jobbat som ledare i 25 år och har gått en del utbildningar. Nu ville jag få insikt i hur jag via ett hållbart ledarskap får tillgång till alla mina resurser och därigenom fattar medvetna och kloka beslut. 

Läs vidare om Sophia och Charlotte >>

Ett bättre stöd för medarbetarna

Magnus Viklund som är enhetschef på Skogsstyrelsen överraskades positivt av upplägget i utbildningen. De fick ta del av det senaste inom hjärnforskningen samtidigt som de testade varierande metoder, delade erfarenheter och övade mycket tillsammans.

Mgnus Viklund 300x300

– Med jämna mellanrum behöver man få nya intryck och stimulans. Jag försöker med viss frekvens förkovra mig i frågor som rör mitt arbete. Men nu ville jag förstå den problematik jag sett öka omkring mig de senaste fem åren bland medarbetare med hög frånvaro och orkeslöshet på arbetet. Framförallt såg jag det hos mina yngre kvinnliga kollegor och det var viktigt för mig att sätta mig in i det. Stressen gjorde både mig och mina medarbetare mindre närvarande i arbetet.

I dag utgår han mer från medarbetarnas egna situationer och blir därför ett bättre samtalsstöd för dem. Han märker av en större trygghet i gruppen nu.

Läs vidare om Magnus >>

Bättre balans i livspusslet

Regionschefen på Trygghetsrådet, Erica Sundberg, hade en hög arbetsbelastning i ledarskapet.Erica Sundberg 300x300

– Jag var alltid på väg, med ett ständigt gnagande samvete att inte räcka till för alla runt mig: medarbetare, familj och vänner. Hjärnan kokade och jag var en mästare på att multi-taska och använda varje minut på dygnet utan att känna mig nöjd.

För Erica blev utbildningen en nyckel till en hållbar balans i livspusslet.

- Nu har jag verktyg för att stanna upp, vara närvarande och vila hjärnan med både mindfulness och self compassion.

Louisa Åkerfeldt 300x300Louisa Åkerfeldt är strategisk affärs- och fastighetsutvecklare vid Stockholms hamnar. Hennes idé var att gå Hållbart ledarskap för att bli en bättre chef och hon gick utbildningen trots att hon var ganska utmattad. Men det kom att handla mer om den personliga utvecklingen istället – att lyssna inåt.

Läs vidare om Erica och Louisa >>

 


 

Vill du veta mer om VÅRA LedarskapsPROGRAM?

För mer information, kontakta Didrik Reuterswärd, tel. +46 72 453 6271 eller didrik.reutersward@exedsse.se, eller fyll i kontaktformuläret på denna sida.