SSE Executive Education föddes ur den svenska entreprenörs- och innovationsandan

IFL-20015Passande nog för en utbildningsinstitution har vi en lång resa av utveckling från starten fram till idag. Under åren har vårt uppdrag breddats från företag till att också inbegripa offentlig sektor. När IFL 2005 gick samman med Handelshögskolan Executive Education fick vi inte bara dagens namn, utan också möjlighet till en rikare källa av forskning och kunskap. En viktig och spännande utmaning för oss har varit våra kunders resa mot internationalisering.

sse-exed-logo-blackI dag hjälper SSE Executive Education organisationer att nå resultat genom att utveckla ledare inom verksamhets- och affärsledning, samt spetsområdena innovation, entreprenörskap, hållbarhet och ekonomi. Och vi kan med stolthet se fram emot en spännande framtid där digitalisering och innovation skapar både utmaningar och möjligheter för ännu starkare tillväxt.

Nu firar vi alltså 50 år. En aktningsvärd ålder. Men efter att ha spenderat åren med både unga och mer erfarna ledare med driv och entusiasm vet vi att ålder bara är en siffra. För den som är beredd att förändra sina perspektiv och hänge sig åt livslångt lärande, är framtiden alltid ljus.

 

 

 

Kalendarium

Webbinarier kommer att öppnas för alla att anmäla sig till med start under vecka 16. Alla tillfällen hålls på engelska och är kostnadsfria.

 • 9:e maj: Aligning sustainable and financial goals, med Emma Sjöström

 • 13:e maj: Managing disruption in professional services firms, med Frida Pemer

 • 22:a maj: Business innovation outside core, med Mattias Axelson

 • 19:e september: Leverage regulations for business opportunities.
  Seminarium och webbinarium med Åke Freij - Affiliated research fellow, House of Innovation, Handelshögskolan i Stockholm

 • 4:e Oktober: En eftermiddag med inspirerande seminarier och key note speakers.

 • 13:e november: Being in Business. Seminarie och enkla praktiska övningar inom mindfulness, med Lasse Lychnell.

   

   

 

Tidslinje

SSE building by water1909: Handelshögskolan slår upp sina portar.

1968: IFL (Institutet för Företagsledning) grundas på uppdrag av Svenska Arbetsgivareföreningen och svenska regeringen.

1969: IFL öppnar sina dörrar för näringslivet och erbjuder skräddarsydda program inom affärs- och ledarutveckling samt internationalisering.

1980 – 1990: Nya program introduceras med fokus på internationella frågor. IFL genomför program i Vietnam, Brasilien, och Kina.

1988: Man ser en ökad efterfrågan på ledarutveckling från den offentliga sektorn. Forskning från Handelshögskolan lägger grunden till IFL:s program för ledare inom hälso- och sjukvården.

2005: IFL går samman med Handelshögskolan i Stockholm.

2015: IFL vid Handelshögskolan i Stockholm byter namn till SSE Executive Education.

2019: SSE Executive Education firar 50 år.